Revista InGEN1um

    Ideea de a întocmi o revistă școlară a venit ca o nevoie de exprimare a vocii noastre interioare comune în care să se oglindească gândurile, năzuințele, realizările, ideile și visurile noastre, ale familiei generoase din care facem parte cu toții, profesori, elevi și părinți ai Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Bistrița.

    Ne dorim din tot sufletul ca această revistă să fie o punte între lumea noastră interioară și cei din jurul nostru, un spațiu în care ne putem exprima și conecta cu ceilalți, în care se oglindesc și strălucesc idealurile și performanțele noastre, în care reflectăm, explorăm și creăm. Dorim, de asemenea, să deschidem astfel o fereastră înspre comunitatea căreia îi aparținem, prin care să răzbată lumina tinereții copiilor noștri, unde cuvintele devin picturi, gândurile și trăirile interioare poezii, reflecțiile armonii și unde sperăm ca imaginația să se transforme în realitate.

    Încercăm din răsputeri să promovăm creativitatea, lectura și scrierea, să dezvoltăm abilitățile de comunicare, să valorificăm diversitatea, să încurajăm implicarea școlară și, de ce nu, să păstrăm amintiri. Pentru că, așa cum spunea și Albert Einstein, proiectele de genul acesta sunt ”laboratoare de gândire și inovație, unde ideile pot prinde viață și pot schimba lumea".